OVER MIJ

Verrassend,speels en persoonlijk

De basis van mijn creativiteit ligt in mijn jeugd. Gedwongen door de sobere omstandigheden leerde ik van “niets, iets te maken”. Eigenlijk ben ik mijn hele leven met creativiteit bezig geweest.
Als kind al maakte ik modder glad met mijn handen of voeten, noemde dat “mijn petsen”  Daarin maakte ik dan tekeningetjes en kon daar eindeloos mee bezig zijn.

Naast mijn baan en het opvoeden van mijn kinderen, ontwikkelde ik mijn talenten door het volgen van cursussen op velerlei gebied: textiele werkvormen, etsen, aquarelleren, brons gieten, boetseren, beeldhouwen en edelsmeden.
Ik leerde  steeds meer  met verschillende materialen  werken en deze te combineren. Het edelsmeden greep me zodanig dat ik nadat ik een paar jaar  cursussen edelsmeden te hebben gevolgd, de volledige 4- jarige opleiding edelsmeden op de vakschool in Schoonhoven ben gaan volgen. Gedurende die jaren ging mijn aandacht vooral uit naar het maken van sieraden, het leren van technieken, gereedschappen en materialen. Kortom: het leren beheersen van het vakmanschap.
Na  afronding van de vakopleiding edelsmeden, waar ik technisch en heel precies leerde werken, zocht ik nieuwe uitdagingen – vooral op het gebied van vormgeving.  Het werd de 5-jarige opleiding aan de Academie voor  De Schone Kunsten in Arendonk (België) Ik koos voor de richting mixed media, of zoals de Belgen het noemen: monumentale kunst.
Na vijf  jaar Academie volgde nog een verdieping, want op basis van mijn eindexamenwerken werd ik toegelaten tot de  masterclasses. In de zomer van 2017 heb ik de masterclasses afgerond. Ik heb de opleiding met erg veel plezier gevolgd en veel  geleerd. Ik kijk terug op mooie inspirerende jaren.

Als kunstenares vind ik mijn inspiratie in alledaagse dingen in mijn directe omgeving. Maar het meest inspirerende vind ik ontmoetingen met mensen. Bij het maken van een sieraad kijk ik in de eerste plaats naar de persoon die het gaat dragen. Wat past bij hem of haar, hoe geef ik het unieke van deze persoon vorm. Uiteraard worden ook de wensen van de drager in het sieraad verwerkt.

Ik ben niet gauw tevreden, ik zoek nieuwe uitdagingen en blijf grenzen verleggen. Dit geldt voor mijn sieraden, maar ook voor mijn ruimtelijk werk. Ik houd van speelse vormen en probeer altijd een vleugje humor in mijn sieraden en ruimtelijke objecten te verwerken.

Van nature ben ik een optimistisch mens, dat wil ik ook tot uitdrukking brengen in mijn werk. Lef, passie en nieuwsgierigheid zijn mijn drijfveren.

%d bloggers liken dit: